بروزترین و برترین سایت کنکوری کشور

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

۵ عادت سمی در دانش آموزان کنکوری

پنج عادت سمی دانش آموزان

در این مطلب ، ۵ عادت سمی در دانش آموزان کنکوری را معرفی خواهیم کرد تا بتوان با رفع آن ها در مسیر درست قدم گذاشت و بهترین نتیجه را از کنکور گرفت .

دانش آموزان در طول مسیر مطالعاتی خود یکسری عادت های نامناسب و به اصطلاح سمی را از خود بروز می دهند که موجب کج روی آن ها از مسیر اصلی و درست می شود .

نتیجه وجود چنین عاداتی شکست و عدم موفقیت تحصیلی است که صدمات جبران ناپذیری را برای دانش آموزان کنکوری به همراه خواهد داشت .

دانش آموزانی که نتوانند این عادت های نادرست را از روتین زندگی و یا مسیر مطالعاتی شان حذف کنند ، با آسیب های روحی و روانی متعددی مثل افسردگی ، دل زدگی ، نامیدی استرس و .. مواجه خواهند شد .

در ایجاد عادات نامناسب در دانش آموزان کنکوری ، عوامل محیطی و شخصی مختلفی دخیل هستند که مهمترین آن ها را تاثیر خانواده و گروه همسالان بر رفتار های این دسته دانش آموزان تشکیل می دهد .

بنابراین تمامی افرادی که به نوعی با دانش آموزان کنکوری در ارتباط هستند می توانند با ایفای صحیح نقش خود ، قدم بزرگی را در جهت این عادات سمی بردارند .

در ادامه مطلب ، ۵ عادت سمی در دانش آموزان کنکوری را که رایج تر از بقیه عادات هستند معرفی خواهیم کرد و یکسری راهکارها را پیرامون رفع آن ارائه خواهیم داد .

۱- تعیین اهداف غیر منطقی

گاهی اوقات دانش آموزان کنکوری ، یکسری اهداف درسی و تحصیلی و همچنین شغلی را برای خود بر می گزینند که از حد توان ان ها خارج است .

این دسته دانش آموزان ، بدون در نظر گرفتن علائق و استعداد های خود ، اهداف و رشته هایی را تعیین می کنند که هیچ مناسبتی با شرایط با آن ها ندارد .

مثلا ممکن است که اهدافشان خیلی رویایی باشد به گونه ای که دستیابی به آن امکان پذیر نباشد . نتیجه چنین انتخابی ، یاس و نامیدی خواهد بود .

یا برعکس اهدافی را انتخاب کنند که بسیار پایین تر از حد انستعداد ها و توانایی های آن ها ست . دانش آموزانی که از ضعف عزت نفس و یا کمبود اعتماد به نفس رنج می برند ، دست به چنین انتخاب هایی می زنند .

بنابراین بیشتر مشاوران توصیه می کنند که دانش آموان کنکوری ، با در نظر گرفتن تمامی شرایط و جنبه های مختلف ، هدف گذاری کوتاه مدت و بلند داشته باشند .

۲- نداشتن برنامه ریزی

رکن اساسی و اصلی برای موفقیت برنامه ریزی است .

برنامه ریزی مطالعاتی دورنمای مسیر شما را مشخص می کند و پیمودن مسیر را هموار تر می کند به گونه ای که تفاوت سطح تحصیلی و درسی ، در دانش آموزانی که برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت دارند ؛ در مقایسه با دانش آموزانی که برنامه ریزی ندارد کاملا مشهود است .

برای انجام برنامه ریزی مناسب و اصولی می توان از یک مشاور خبره و آگاه کمک گرفت .

  • در انجام برنامه ریزی نیز ، اصول زیر را در نظر داشته باشید :
اصل اول :واقع بین باشید و به دور از هر گونه هیجانات و اعمال احساسی ، برنامه ریزی را انجام بدهید .
اصل دوم :منطقی بوده و بر اساس توانایی های خود برنامه مطالعاتی خود را تنظیم کنید .
اصل سوم :جوانب و شرایط را بسنجید و بر اساس آن ها برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت خود را تعیین کنید .
اصل چهارم :مطابق با سطح توانایی ذهنی و بدنی خود برنامه ریزی کنید .
اصل پنجم :در برنامه ریزی تعادل را رعایت کنید و میزان سختی آن را تنظیم کنید .
اصل ششم :مدیریت زمان را رعایت کنید و برای درس های دشوار ، زمان بیشتری اختصاص بدهید .
اصل هفتم :تعادل میان دروس اختصاصی و عمومی را رعایت کرده و تنوع را در برنامه مطالعاتی خود در نظر داشته باشید .
اصل هشتم :ایستگاه های جبرانی و مرور را حتما در برنامه خود قرار بدهید .
اصل نهم :زمان و مکان مطالعه را در برنامه ریزی خود مد نظر داشته باشید .
اصل دهم :بهتر است در هر روز از برنامه مطالعاتی ، سه درس اختصاصی و دو درس عمومی را مطالعه کنید .

۳- نداشتن مشاور و راهنمای تحصیلی

مشاوره تحصیلی یک فرآیند یاورانه و یاری رساننده است که در آن به فرد کمک می شود تا متناسب با استعداد ها و علائق خود و با توجه به خصوصیات شخصیتی اش رشته تحصیلی مناسبی را انتخاب کرده و برنامه ریزی مطالعاتی مطلوبی را انجام بدهد .

در مشاوره ، دانش آموزان به سمت رشته های تحصیلی مورد نیاز جامعه سوق داده می شوند تا علاوه بر تامین نیاز های فردی ، نیازهای تخصصی جامعه نیز برطرف گردد .

کنکور و مسائل مرتبط با آن از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که نقش مشاور و برنامه ریزی تحصیلی بیش از پیش برجسته تر می شود .

مشاوره و راهنمایی تحصیلی ، این امکان را برای دانش آموزان کنکوری فراهم می آورد که با در نظر گرفتن تمام جنبه های شخصیتی و رشد و تکامل فرد ، بهترین برنامه ریزی مطالعاتی را اجرایی کند .

۴- عدم کترل استرس و اضطراب

یکی از موضوعاتی که مورد پژوهش بسیاری از روانشناسان و پزوهشگران قرار گرفته است ، بررسی رابطه بین استرس و عملکرد تحصیلی دانش آموزان است .

بسیاری از تحقیقات از و جود یک رابطه مستقیم و معنادار میان استرس و عملکرد تحصیلی دانش آموزان کنکوری خبر میدهد .

کنکور چالش بزرگی است که همواره فشار عاطفی و بار روانی فراوانی را بر دانش آموزان متحمل می کند و بسیاری از داوطلبان را درگیر خود می کند به گونه ای که بر عملکرد تحصیلی و شغلی آن ها در اینده تاثر قطعی می گذارد .

بررسی استرس و رابطه آن با عملکرد تحصیلی در دانش آموزان کنکوری ، نشان گر این موضوع مهم است که اضطراب و فشار روانی ، عملکرد مطلوب داوطلبان را تحت تاثیر خود قرار می دهد به گونه ای که بار هیجانی و عاطفی منفی را برای این دسته از دانش آموزان به همراه می آورد .

استرس تحصیلی ، پیامد های منفی زیادی را برای دانش آموزان کنکوری به بار می آورد که نداشتن انگیزه و افت تحصیلی از مهمترین آن ها به شمار می آید .

۵- نداشتن اراده و پشتکار

همانطور که بیان شد یکی از مسائل و چالش های پیش روی اکثر داوطلبان کنکوری ، موضوع کاهش انگیزه ونداشتن اراده و پشتکار برای مطالعه است .

دانش آموزی که انگیزه کافی را برای مطالعه نداشته باشد بدون هیچ اشتیاق و علاقه شروع به درس خواندن می کند و پس از مدتی از آن دلسرد شده و آن را رها می کند .

بنابریان پیش از هر اقدامی باید دلایل و اهداف خود برای مطالعه را مشخص کنید چرا که تعیین هدف کوتاه مدت و بلند مدت خود نوعی عامل انگیزاننده برای طی کردن مسیر کنکور است .

چرا که اگر بدانید هدف شیرین و نتیجه دلچسبی در انتظار شما است ، خود به خود علاقه و انگیزه برای مطالعه فراهم شده و در نتیجه قدم به قدم به موفقیت نزدیک خواهید شد .

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با ” ۵ عادت سمی در دانش آموزان کنکوری ” پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

پیج اینستاگرام :
konkur.info.official

🔰 دانلود بهترین جزوه های دهم _ یازدهم _ دوازدهم 🔰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا