دانشگاه سما یا سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۷۰ توسط دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شده است و هم اکنون مسئولیت بیش از ۷۲۰ مدرسه و ۱۱۸ آموزشکده فنی حرفه ای در کشور به عهده این دانشگاه است و حدود ۶۰ هزار دانشجو در دانشگاه سما تحصیل می کنند.
دانشگاه های سما زیر مجموعه کوچکتری از دانشگاه های آزاد هستند که نام دیگر آن ها آموزشکده فنی حرفه ای می باشد. در این دانشگاه فقط رشته های فنی حرفه ای مانند نرم افزار کامپیوتر ، ساختمان ، الکترونیک و … تدریس می شود و مدرکی که به فارغ التحصیل ارائه می گردد ، کاردانی پیوسته یا فوق دیپلم است.
در واقع دانشگاه سما فقط در مقطع کاردانی پیوسته دانشجو پذیرش می کند و اکثر رشته ها نیز بدون کنکور هستند یعنی برای ورود به این دانشگاه نیازی به شرکت در کنکور سراسری نیست.
البته در واحد های دانشگاه آزاد نیز رشته های فنی حرفه ای برگزار می شود ولی دانشگاه های سما به دلیل آنکه فقط به این رشته ها اختصاص داده شده اند از لحاظ امکانات آموزشی ، کارگاه ها ، کلاس های عملی و سایر خدمات را در زمینه رشته های فنی حرفه ای بهتر ارائه می دهند و گزینه مناسب تری برای هنرستانی هایی است می خواهند در رشته خود وارد دانشگاه شوند.
در ادامه همراه ما باشید تا با صفر تا صد جزییات معرفی دانشگاه سما آشنا شوید.
فرق دانشگاه سما و آزاد
فرق دانشگاه سما و آزاد به شرح زیر است :
- دانشگاه سما فقط به ثبت نام کاردانی پیوسته یا همان کارشناسی ناپیوسته اقدام می کند. این در حالی است که دانشگاه های آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته هم دانشجو پذیرش می کنند
- دانشگاه سما مربوط به رشته های فنی و حرفه ای می باشد و به دانشجویان مدرک فوق دیپلم ارائه می کند. دانشجویان می بایست با مدرک فوق دیپلم خود در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ثبت نام کنند
- دانشگاه آزاد هم رشته های فنی و حرفه ای، ارائه می کند؛ اما با این تفاوت که تحصیل در این رشته ها معمولا به صورت پیوسته است و در نهایت به دانشجویان مدرک لیسانس ارائه می شود
- معمولا کلاس های دانشگاه سما به صورت مجزا مخصوص برای خانم ها و آقایان برگزار می شوند؛ اما کلاس های دانشگاه آزاد به صورت مختلط برگزار خواهند شد
شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما
شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما به شرح زیر است :
- داوطلبانی که قصد انتخاب رشته در هر یک از رشته های دانشگاه سما را دارند، می بایست که رشته ای متناسب با رشته فارغ التحصیلی خود را انتخاب کنند
- داوطلبان می بایست برای ثبت نام در هر یک از رشته های دانشگاه سما مدرک دیپلم نظام قدیم و یا نظام جدید فنی و حرفه ای و یا کاردانش را ارائه کنند
- حداکثر انتخاب هایی که می توان برای انتخاب رشته در دانشگاه ها سما در فرم انتخاب رشته وارد کرد، ۲۰ کد رشته محل می باشد
- داوطلبان برای ورود به دانشگاه سما نباید دارای مشکل نظام وظیفه باشند
- امکان ثبت نام در بسیاری از رشته های دانشگاه سما به صورت بدون کنکور وجود دارد که پذیرش در این رشته ها منوط به دارا بودن شرایط لازم می باشد
شرایط ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سما
شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سما به شرح زیر است :
شرایط عمومی ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سما
- دین اسلام و یا یکی از ادیان پذیرفته شده در قانون
- تبعیت از قوانی نظام جمهوری اسلامی ایران
- عدم سو پیشینه به فساد اخلاقی
- عدم اعتیاد به مواد مخدر
- داشتن توانایی جسمی متناسب با رشته انتخابی
- پذیرفتن کلیه مقررات دانشگاه
- ممنوعیت نقل و انتقالات دانشگاه آزاد در پذیرش بدون کنکور
- پرداخت شهریه دانشگاه آزاد بر اساس مصوب سالانه
شرایط اختصاصی ثبت نام بدون کنکور دانشگاه سما
- ارائه مدرک دیپلم چهارساله نظام قدیم، مدرک دیپلم سه ساله نظام قدیم + مدرک پیش دانشگاهی، دیپلم سه ساله نظام جدید، مدرک کاردانی ( فوق دیپلم ) به جای مدرک پیش دانشگاهی ( مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته )
- ارائه مدرک کاردانی ( فوق دیپلم ) پیوسته یا ناپیوسته با معدل بالا ۱۲ (مربوط به مقطع کارشناسی ناپیوسته)
- گذراندن ۲۰ واحد جبرانی برای داوطلبان با مدرک کاردانی پیوسته (مربوط به مقطع کارشناسی ناپیوسته)
- کسب معدل بالای ۱۲ کاردانی جهت اخذ مدرک کارشناسی (مربوط به مقطع کارشناسی ناپیوسته)
- ارائه مدرک دیپلم چهارساله نظام قدیم و یا یک مدرک دیپلم سه ساله نظام جدید رشته های نظری، فنی و حرفه ای و کار و دانش (مربوط به مقطع کاردانی پیوسته)
- الزام گذراندن حداکثر ۱۲ واحد جبرانی برای دیپلمه های نظری که رشته ای غیر متجانس با مدرک تحصیلی (مربوط به مقطع کاردانی پیوسته)
- انتخاب رشته دیپلمه های کار و دانش، فنی و حرفه ای و هنرستان در رشته های متناسب با مدرک تحصیلی (مربوط به مقطع کاردانی پیوسته)
- داشتن مدرک دیپلم و گواهی پیش دانشگاهی(مربوط به مقطع کاردانی ناپیوسته)
- فارغ التحصیلان کاردانی علوم پزشکی مجاز به ثبت نام در مقاطع بالاتر هستند (مربوط به مقطع کاردانی ناپیوسته)
شهریه دانشگاه سما
شهریه دانشگاه سما بسته به رشته هر فرد می تواند مفید باشد؛ اما تفاوت خاصی میان شهریه ثابت دانشگاه سما و شهریه دانشگاه آزاد وجود ندارد و با توجه به اینکه هر دوی این دانشگاه ها زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی فعالیت می کنند، شهریه تعیین شده برای هر یک از رشته ها می تواند مشابه باشد.
داوطلبانی که قصد ورود به دانشگاه سما را دارند، می بایست مبلغی را تحت عنوان شهریه ثابت دانشگاه سما پرداخت کنند. شهریه ثابت دانشگاه سما بسته به نوع رشته و سال ورود به دانشگاه می تواند متفاوت باشد؛ اما این شهریه تا پایان فارغ التحصیلی دانشجو برای هر ترم ثابت است. شهریه ثابتی که برای مقطع کاردانی در دانشگاه سما سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است، حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان می باشد.
دانشجویان دانشگاه سما علاوه بر اینکه می بایست هر ترم شهریه ثابت پرداخت کنند، می بایست بر اساس تعداد واحدهای انتخابی خود شهریه ای را مبنی بر شهریه متغیر را هم پرداخت کنند. شهریه متغیر بسته به نوع رشته، واحد نظری و عملی متفاوت است. واحدهای نظری نسبت به واحدهای عملی بسیار ارزان تر هستند.
مدرک دانشگاه سما
با توجه به اینکه مدرک صادر شده از دانشگاه سما و دانشگاه آزاد از سوی یک سازمان می باشند و همگی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشند؛ بنابراین، تفاوتی میان اعتبار مدرک دانشگاه سما و مدرک دانشگاه آزاد وجود ندارد.
تنها تفاوتی که می تواند برای مدرک دانشگاه سما وجود داشته باشد این است که مدرک این دانشگاه فقط در مقطع فوق دیپلم است و داوطلبان می بایست برای ادامه تحصیل از این مدرک استفاده کنند و در رشته های کاردانی به کارشناسی ثبت نام کنند.
بنابراین، داوطلبانی که بین انتخاب دانشگاه های فنی و حرفه ای و دانشگاه های سما تردید دارند، می توانند با خیال راحت دانشگاه سما را انتخاب کنند؛ چرا که اعتبار مدرک دانشگاه سما با مدرک دانشگاه آزاد تفاوتی ندارد و کاملا مورد تایید و اعتبار می باشد.
برای مطالعه صفر تا صد جزییات انواع دانشگاه ها در ایران روی لینک زیر کلیک کنید :
امیدواریم مطالب فوق اطلاعات لازم و کافی را درباره رشته “معرفی دانشگاه سما” در اختیار شما قرار داده باشد.
پیج اینستاگرام :
konkur.info.official