اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

رشته عکاسی

رشته عکاسی

رشته عکاسی از جمله رشته های پرطرفدار رشته هنر به حساب می آید. برخی از دانش آموزان که از همان ابتدای انتخاب رشته هدف تحصیل در رشته های هنر را دارند وارد هنرستان می شوند و به صورت تخصصی در آن رشته تحصیل می کنند. ورود به رشته های هنر برای همه داوطلبان کنکور مشکلی ندارد، حتی برخی از دانش آموزان گروه ریاضی، تجربی و انسانی بر حسب علاقه یا عوامل شخصی دیگر از رشته های برتر این رشته های مانند مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، بهداشت عمومی، داروسازی، پزشکی، رواشناسی، حقوق، هتلداری، حسابداری و ….. صرف نظر می کنند و در کنکور هنر شرکت می کنند.

رشته عکاسی در دبیرستان

عکاسی یکی از رشته‌های شاخه هنر در فنی حرفه‌ای است. دانش‌آموزان می‌توانند در زمان انتخاب رشته نهم به دهم و با در نظر گرفتن شرایط لازم، عکاسی را به عنوان رشته تحصیلی خود در پایه دهم انتخاب کنند. شرایط لازم جهت انتخاب رشته هنر در شاخه‌های فنی حرفه‌ای عبارتند از موارد زیر:

مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از ۳۰ باشد.

حداقل نمره درس ریاضی ۱ در دوره متوسطه اول باید ۱۰ باشد.

دروس مرتبط با رشته‌های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل ۱۲۰ و معدل حداقل ۱۲ باشند.

شرایط ورود به عکاسی در کار دانش

مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی وکار و فناوری در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب  حداقل ۳۶ باشد.

نمرات دروس ریاضی با ضریب  ۲ و درس کار و فناوری با ضریب ۳ در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می شود.

دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه ، باید دارای مجموع نمرات حداقل ۱۸۰ و معدل حداقل ۱۲ باشد.

شرکت در کنکور عکاسی

ورود به این رشته در دانشگاه، از دو مسیر امکان‌پذیر است:

ورود به رشته سینما در هنرستان و شرکت در کنکور فنی حرفه‌ای

انتخاب یکی از رشته‌های شاخه نظری در دبیرستان و شرکت در کنکور هنر

گروه آزمایشی هنر به صورت شناور است و داوطلبان می‌توانند علاوه بر کنکور اصلی خود، در کنکور هنر هم ثبت نام کنند. عکاسی مربوط به زیرگروه ۱ کنکور هنر است که باید با توجه به ضریب دروس مختلف، برای آن برنامه‌ریزی کنید.

درک عمومی هنردرک عمومی ریاضی فیزیکترسیم فنیخلاقیت تصویری و تجسمیخلاقیت نمایشیخلاقیت موسیقیخواص مواد
۴۱۱۴۱۱۱

آزمون عملی رشته عکاسی

اگر از طریق کنکور هنر می‌خواهید وارد این رشته شوید برای قبولی، علاوه بر آزمون کتبی کنکور هنر باید در یک مرحله آزمون عملی هم شرکت کنید. مجموع نمره و رتبه شما در این دو آزمون تعیین‌کننده قبولی در رشته عکاسی است. تاثیر آزمون عملی کنکور برای رشته عکاسی با ضریب ۴ محاسبه می‌شود. تاریخ ثبت نام در کنکور عملی هنر هم معمولا مرداد ماه است و باید بدانید که آزمون عملی این رشته فقط در تهران برگزار می‌شود. برای ثبت نام در این آزمون نیز باید یک هزینه جداگانه پرداخت کنید.

منابع آزمون عملی کنکور عکاسی

منبع خاص و ثابتی برای این آزمون معرفی نمی‌شود و سوالات بیشتر از کتاب‌های مشهور عکاسی که اکثر هنرجویان با آن‌ها آشنایی دارند طراحی می‌شود. برای کسب نمره خوب در این آزمون، هنرجویان باید یک مجموعه عکس به عنوان نمونه کار به داوران ارائه کنند و درباره آن توضیح دهند. همچنین باید روی مهارت‌های زیر کار کنند:

تجزیه و تحلیل فنی و نظری عکس

آشنایی با با مسائل و مقتضیات عکاسی هنری

شناخت انواع عکاسی

شناخت اجزای دوربین عکاسی و انواع لنزها

اطلاعات درباره هنرمندان بزرگ عکاسی

توانایی های‌ لازم برای رشته عکاسی

هنرمند عکاس‌ به‌ هنر دیدن‌ مجهز است‌. چشم های‌ هوشیار و جستجوگر او به‌ معنی‌ مکان ها، اشیاء و حوادثی‌ رخنه‌ می کند که‌ از نگاه‌ لغزنده‌ چشم های‌ دیگران‌ پنهان‌ می ماند. بنابراین‌ زیبایی‌ را در چیزهای‌ پیش پا افتاده‌، غیرمعمول‌ را در معمول‌ و معنی‌ را در ظاهر بی معنی‌ می بیند. همچنین‌ یک‌ عکاس‌ باید در محیط‌ جامعه‌ بوده‌ و پرجنب‌ و جوش‌ باشد. چون‌ عکاسی‌ مثل‌ نقاشی‌ نیست‌ که‌ در خانه‌ بنشینیم‌ و هرچه‌ دلمان‌ خواست‌ نقاشی‌ کنیم‌ و حتی‌ در تابستان‌، پاییز را بکشیم‌ بلکه‌ عکاسی‌ شکار لحظه ها است‌ پس‌ باید در ساعات‌ مختلف‌ شبانه روز در مکان های‌ متفاوت‌ حضور داشت‌ تا بتوان‌ لحظه‌ مورد نظر را شکار کرد. یک‌ عکاس‌ باید اطلاعات‌ عمومی‌ خوبی‌ داشته‌ باشد؛ یعنی‌ باید شعر بخواند، داستان‌ بخواند، روزنامه‌ بخواند تا بفهمد در کجا و در چه‌ زمانی‌ زندگی‌ می کند چون‌ عکاسی‌ که‌ در زمان‌ حال‌ نباشد، نمی تواند عکس‌ بگیرد.

سرفصل دروس عکاسی و تعداد واحدها

دروس پایه : 32 واحد

دروس اصلی :  23 واحد

دروس تخصصی : 56 واحد

دروس اختیاری : 10 واحد

دروس پایه

نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
مبانی هنرهای تجسمی ۱و۲۶کارگاه طراحی پایه ۱و۲۶
کارگاه عکاسی پایه ۱و۲۴هندسه مناظر و مرایا۲
هنر و تمدن اسلامی ۱و۲۴آشنایی با هنر در تاریخ ۱و۲۴
آشنایی با هنرهای سنتی ایران۲آشنایی با رشته های هنری۲
کارگاه عکاسی رنگی۲

دروس اصلی رشته عکاسی

نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
شیمی عمومی و شیمی عکاسی۲فیزیک و ابزار شناسی۲
تاریخچه عکاسی۳آشنایی با فیلمبرداری۲
نورپردازی۲فنون عرضه و نمایش عکس۲
تجزیه و تحلیل و نقد عکس ۱و۲۴کارگاه تخصصی عکاسی ۱و۲۴
فنون بازسازی عکس۲

دروس تخصصی رشته عکاسی

نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
کارگاه عکاسی ۱۸کارگاه عکاسی ۲۸
کارگاه عکاسی ۳۸کارگاه عکاسی ۴۸
کارگاه عکاسی ۵۸کارگاه عکاسی ۶۸
طرح و رساله نهایی۸ 

دروس اختیاری رشته عکاسی

نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی۲کارگاه ارتباط تصویری عمومی سطح یک۳
کارگاه چاپ۲کارگاه تصویرسازی سطح یک۳
کارگاه حجم سازی۲تصویر متحرک ۱۲
تاریخچه کتابت۲خوشنویسی و طراحی حروف ۱۲
خوشنویسی و طراحی حروف ۲۲

معرفی گرایش های رشته عکاسی

بر اساس دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته ۱۴۰۰، فارغ التحصیلان مقطع لیسانس این رشته برای تحصیل در مقطع ارشد می توانند از مجموعه امتحانی با عنوان ” مجموعه هنرهای تصویری و طراحی” رشته عکاسی را انتخاب کنند، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد هم مانند مقطع کارشناسی دارای گرایش خاصی نیست.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته عکاسی در مقاطع بالاتر

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته عکاسی در مقاطع بالاتر مانند دکترا را دارند، باید بدانند که در مقطع دکترا رشته های با عنوان عکاسی وجود ندارد ولی می توانند در دیگر رشته های هنر که در دفترچه دکترا سایت سازمان سنجش اعلام می شود و از تمام رشته های هنر پذیرش دارند، شرکت کنند.

دانشگاه های برتر رشته عکاسی در ایران

براساس دفترچه انتشار کنکور سراسری گروه هنر ۹۹ در سایت سازمان سنجش، این رشته در دانشگاه تهران، دانشگاه سمنان، دانشگاه نیشابور، دانشگاه هنر، دانشگاه هنر اصفهان ارائه شده است. دانشگاه تهران و دانشگاه هنر از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستن

بازار کار رشته عکاسی

وضعیت بازار کار و میانگین در آمد رشته عکاسی

فارغ التحصیلان رشته عکاسی میتوانند به عکاسی خبری، چهره، طبیعت، سیاسی و خیلی از زمینه های دیگر بپردازند. داشتن دوربین عکاسی خوب و برخی از تجهیزات مورد نیاز دیگر برای ورود به بازار کار در این رشته الزامی به نظر می رسد. اگر کسی تجهیزات را داشته باشد و در طول دوران تحصیل خود از نظر علمی و فنی و همچنین حسی به مهارت های لازم در زمینه عکاسی دست پیدا کرده باشد، می تواند حتی در دوران تحصیل خود از طریق گرفتن عکس های تبلیغاتی، مناسبتی،  چهره و… برای خود درآمد داشته باشد.

در حالت کلی می توان بازار کار معمول و مناسبی را برای این رشته در نظر گرفت، اما به دلیل ماهیت خاصی که این رشته دارد بازار کار خیلی داغی را در داخل و خارج از کشور نمی توان برای آن متصور بود. به طورکلی فارغ التحصیلان این رشته می توانند در فرصت های شغلی بسیاری فعالیت کنند که برخی از آنها عبارتند از :

تکنسین چاپ در چاپخانه های عکس

عکاسی برای خبرگزاری ها و نشریات مختلف

استخدام شدن در ارگان های رسمی مانند صدا و سیما

عکاسی کردن از محصولات تولیدی واحدهای صنعتی

تدریس رشته عکاسی در آموزشگاه های و دانشگاه ها

دادن مشاوره در زمینه چاپ و انتشار پوستر، تصاویر و عکس در آژانس های تبلیغاتی

عکاسی به صورت آزاد با هدف گسترش هنر عکاسی

فعالیت کردن در استودیوهای عکاسی

عکاسی خبری و ورزشی

در رابطه با درآمد رشته عکاسی نمی توان به طور دقیق عددی را عنوان دریافتی آنها اعلام کرد، زیرا همانطور که اشاره شد این رشته دارای زمینه های شغلی بسیار زیاد و متنوعی است و درآمد فارغ التحصیلان این رشته با توجه به نوع کار (تمام وقت، پاره وقت و یا پروژه ای)، حجم کار، خصوصی یا دولتی بودن محیط کار آنها و توانایی و میزان مهارت و تسلط آنها بر کار عکاسی بسیار متفاوت می باشد. به طور مثال افرادی که علاوه بر مهارت عکاسی بر روی برخی از نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و غیره نیز مهارت داشته باشند، حقوق بیشتری را نسبت به سایر عکاسان دریافت می کنند و یا افرادی که به صورت پروژه ای کار میکنند درآمدشان طبق توافق با کارفرما می باشد. درآمد افرادی که آتلیه های خصوصی دارند و در زمینه های عکاسی و فیلمبرداری کار می کنند بسیار بیشتر از درآمد سایر عکاسان میباشد و وابسته به تعداد مشتریان آنهاست.

پیج اینستاگرام :
koknkur.info.officia

🔰 دانلود بهترین جزوه های دهم _ یازدهم _ دوازدهم 🔰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا