Previous slide
Next slide

دانشگاه شبانه

دانشگاه شبانه

یکی از دوره های تحصیل دانشگاهی، دوره نوبت دوم میباشد که تحت عنوان دانشگاه شبانه در زمان گذشته شناخته می شد. دوره نوبت دوم نسبت به دوره روزانه از نظر کیفیت اموزشی و خدمات و امکانات، هیچ فرقی ندارد و دانشجویان نوبت دوم و روزانه، واحدهای مشترکی دارند و در کلاس های مشترک درس می خوانند. دانشجویان دوره نوبت دوم باید برای امکانات اموزشی و خدماتی، هزینه هایی را پرداخت کنند. همچنین عنوان نوبت دوم در مدرک تحصیلی دوره نوبت دوم، ذکر نمی شود و دقیقا مدرکی مطابق دوره روزانه دارند. ما در این مقاله به معرفی دانشگاه شبانه و تفاوت آن با دانشگاه روزانه می پردازیم.

دانشگاه نوبت دوم

تمام مزایای دانشگاه دولتی روزانه در واحد های شبانه نیز برقرار است و تنها تفاوت دانشجویان این دو دوره، در هزینه تحصیل می باشد. البته در خصوص ارائه امکانات خوابگاهی، شرایط برای دانشجویان شبانه کمی فرق می کند و اولویت استفاده از خوابگاه برای دانشجویان روزانه است و در صورت امکان و وجود ظرفیت نیز به دانشجویان شبانه نیز خوابگاه ارائه می دهند. در واقع، دانشگاه های روزانه هیچ مسئولیتی در قبال تامین خدمات خوابگاهی برای دانشجویان شبانه ندارند. منظور از دانشگاه شبانه یا دوره نوبت دوم این نیست که دانشجویان به صورت شبانه در دانشگاه مد نظر تحصیل کنند، بلکه دانشجویان در کنار کلیه دانشجویان دانشگاه های سراسری و دولتی که به صورت روزانه پذیرش شده اند، تحصیل کرده و مدرک فارغ التحصیلی آن ها، مدرک همان دانشگاه دولتی می باشد. همچنین میزان اعتبار مدرک دانشگاه شبانه نیز معادل همان روزانه است. واحدهای درسی دانشگاه شبانه نیز بستگی به رشته پذیرفته شده داوطلبان داشته و دقیقا همانند دانشجویان روزانه است. حتی دانشجویان دوره دوم می بایست در کلاس های دانشجویان روزانه شرکت کرده و همانند آن ها تحصیل نمایند. بنابراین تنها تفاوت دانشگاه نوبت دوم با روزانه، مبلغ شهریه دریافتی آن ها است.

تفاوت رشته های تحصیلی دانشگاه شبانه با روزانه

در دانشگاه روزانه تمام رشته های تحصیلی علوم پزشکی، پیراپزشکی، علوم انسانی، فنی مهندسی، ریاضی، هنر و زبان ارائه می شوند اما تعداد رشته های تحصیلی دانشگاه نوبت دوم به نسبت محدود تر است. در این دانشگاه هیچ یک از رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی ارائه نمی شوند و تنها رشته دامپزشکی آنهم با ظرفیت پذیرش کمتر ، دایر می باشد. ظرفیت های پذیرش دانشگاه نوبت دوم، از دانشگاه روزانه کمتر است و یک مزیت دانشگاه شبانه در مقایسه با دانشگاه روزانه این است که اگر داوطلبی در واحد نوبت دوم پذیرفته شود اما ثبت نام نکند، از شرکت در کنکور سراسری سال بعد محروم نخواهد بود اما پذیرفته شدگان دانشگاه روزانه حتی در صورت عدم ثبت نام قطعی در رشته محل پذیرفته شده، از یکسال شرکت در کنکور سراسری به منظور ورود به دانشگاه های روزانه، محروم خواهند بود.

شرایط استفاده از بورس تحصیلی

اگر شما در دوره های روزانه قبول شدید باید در رشته و دانشگاهی، ثبت نام و تحصیل کنید که در آن پذیرفته شده اید؛ در غیر این صورت، اگر در کنکور سال بعد، شرکت کنید نمیتوانید رشته های روزانه را انتخاب کنید. درحالی که برای ثبت نام در رشته های شبانه الزامی وجود ندارد؛ یعنی درصورت پذیرش در دانشگاه شبانه و عدم ثبت نام در آن، محدودیتی از بابت شرکت در کنکور و انتخاب رشته در سال بعد نخواهید داشت؛ بنابراین شما میتوانید علاوه بر تحصیل در دانشگاه شبانه، مجدداً در کنکور شرکت کنید و از رشته قبلی خود در صورت قبولی در کنکور، انصراف دهید و در رشته ای تحصیل کنید که به تازگی در آن پذیرفته شده اید. همچنین درصورت تحصیل در دوره های روزانه، تحصیلاتتان رایگان است و مجوز استفاده از بورس تحصیلی را دارید؛ بنابراین تعهد خدمت شما دو برابر مدت زمان تحصیلتان میشود. مدرک موقتی که در زمان داشتن تعهد خدمت به شما اعطا خواهد شد و شما نمیتوانید تا پایان مدت زمان تعهدتان مهاجرت کنید.

مدرک دانشگاه شبانه

عده ای از داوطلبان گمان می کنند مدرک فارغ التحصیلی دانشگاه نوبت دوم برای ورود به بازار کار و استخدام شدن معتبر نیست در حالی که با مدرک دانش آموختگی این دانشگاه می توان وارد بازار کار شد یا برای ادامه تحصیل در داخل یا خارج از کشور اقدام کرد. یک تفاوت عمده مدرک دانشگاه نوبت دوم و روزانه، در تعهد خدمتی است که دانشجویان روزانه باید بگذرانند. در واقع دانشگاه روزانه به دلیل آنکه تحصیل رایگان را ارائه می دهد، دانشجویان باید برای جبران این موضوع ، چند سال در یکی از ادارات و شرکت های دولتی فعالیت کنند تا مدرک دانش آموختگی به آن ها اعطا شود و در غیر این صورت فقط گواهینامه پایان دوره تحصیلی را دریافت خواهند کرد.

انتخاب واحد دانشگاه شبانه

انتخاب واحد دانشجویان ترم اول دانشگاه نوبت دوم مثل دانشگاه های روزانه توسط دانشگاه انجام میگیره و برنامه هفتگی دانشجو در پورتال اون قرار داده میشه تا از طریق اون از زمان شروع و پایان هر کلاس و تاریخ امتحانات پایان ترم مطلع بشه. برای هر یک از دانشجویان، یک نام کاربری در سامانه گلستان ایجاد میشه و هر دانشجو باید با اطلاعات خود (نام کاربری همان شماره دانشجوییه) وارد پورتال شخصییش میشه و با ورود به بخش برنامه هفتگی، لیست دروس ترم خودشو میبینه. ساعت تشکیل کلاس های دوره نوبت دوم و روزانه، توسط دانشگاه تعیین می شود اما در بیشتر دانشگاه ها، زمان برگزاری کلاس های دو دانشگاه همزمان است و دانشجویان شبانه و روزانه همزمان و در یک کلاس، درس می خوانند بنابراین سطح آموزشی و اساتیدی که در دو دانشگاه تدریس می کنند ، فرقی ندارند.

لیست دانشگاه های دارای نوبت شبانه

لیست دانشگاه های دارای نوبت شبانه
اردکانبیرجنداصفهان
الزهراایلامتبریز
حکیم سبزواریخوارزمیزنجان
سمنانسیستان و بلوچستاندامغان
رازیشهرکردباهنر کرمان
علامههرمزگانولی عصر
ولایتنیشابورتهران
شیرازامیرکبیرصنعتی اصفهان
علم و صنعتآملقم
خواجه نصیرالدین طوسیصنعتی شیراز

رتبه قبولی دانشگاه شبانه یا نوبت دوم

یکی از سوالاتی که برای داوطلبان کنکور سراسری پیش می آید این است که رتبه قبولی در دانشگاه ها در دوره های شبانه یا نوبت دوم چیست؟ به طور کلی هر یک از دانشگاه های شبانه دارای معیار خاصی برای پذیرش دانشجو می باشند. بعضی از دانشگاه ها ظرفیت بیشتری برای پذیرش داوطلبان کنکور سراسری دارند و همین موضوع باعث می شود که داوطلبان با رتبه های پایین تر بتوانند در این دانشگاه ها قبول شوند.

به طور کلی نمی توان دقیقا ذکر کرد که رتبه قبولی در دانشگاه شبانه یا نوبت دوم چیست؟ اما بر اساس نوع رشته و نوع دانشگاه می توان گفت که داوطلبانی که در کارنامه اولیه کنکور رتبه بالایی برای قبولی در دانشگاه های دولتی و روزانه کسب نکرده اند، می توانند به راحتی در دانشگاه های شبانه انتخاب رشته کنند و در این دانشگاه ها قبول شوند.

به طور مثال یک داوطلب کنکور سراسری توانسته است در زیر گروه ۱ رتبه ۸۴۰ کسب کند. این داوطلب موفق به پذیرش در دانشگاه های دولتی مانند دانشگاه اصفهان نشده است؛ اما توانسته در دوره شبانه دانشگاه اصفهان پذیرش شود و در این دانشگاه ادامه تحصیل دهد.

رتبه ذکر شده به نسبت رتبه های برتر کنکور بوده، چرا که دانشگاه اصفهان رتبه بالایی را برای پذیرش دانشجویان به دانشگاه در نظر می گیرد. حال در صورتی که دانشجویان تمایل داشته باشند در دانشگاه های شبانه دیگر مانند دانشگاه بیرجند، انتخاب رشته کنند؛ باید مطلع باشند که قبولی در این دانشگاه ها پایین تر بوده و بسیاری از داوطلبانی که موفق به کسب رتبه قبولی بسیار بالا نشده اند، می توانند در دانشگاه های شبانه ادامه تحصیل دهند.

پیج اینستاگرام :
koknkur.info.official

🔰 دانلود بهترین جزوه های دهم _ یازدهم _ دوازدهم 🔰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا