کنکور اینفو

بروزترین و برترین سایت کنکوری کشور

آریان حیدری کلاسینو
آریان حیدری کلاسینو
انواع تست های کنکور

انواع تست

معرفی انواع تست آموزشی و زمان دار موضوعی است که در این مقاله در مورد آن می خواهیم صحبت کنیم. دانش آموزی که می خواهد در کنکور شرکت کند باید روی منابع کنکور تسلط داشته باشد. این موضوع صرفا با خرید کتاب درسی انجام نمی شود. دانش آموزان باید تعداد تست کافی و در شرایط مختلف با ویژگی های مختلف کار کرده باشند. تست زدن ۴ مرحله دارد. در واقع تست ها به ۴ نوع مختلف تقسیم می شوند. در این مقاله با این ۴ نوع تست از جمله تست آموزشی آشنا خواهید شد. این مقاله یک مرجع خوب برای حل تست در طول کنکور است. پس با دقت بخوانید.

تست آموزشی

تست آموزشی به این صورت است که ما اول یک مبحث یا تعداد مشخص یا یک درسنامه از درس را به صورت کامل مطالعه می کنیم. برای تفهیم بیشتر و تکمیل آموزش باید تعدادی تست از آن قسمت حل کرد. بهترین کار برای دانش آموزانی که برای اولین بار یک مبحث را فرا می خوانند یا خیلی ضعیف هستند این است که چند سوال تشریحی حل کنند. اما تست هم می تواند مفید باشد. ما باید در حل تست آموزشی، نکاتی را که در کتاب درسی یا متن درسنامه کتاب تست بخوبی متوجه نشده ایم یاد بگیریم. این نکات بهتر است در یک دفتر جمع آوری شود. همچنین می توانید نکات را در کتاب با ماژیک هایلایت کنید. برای مثال از یک مبحث یک سوم تست های آن را به صورت تستی آموزشی حل کرده و تک تک آن سوالات باید بررسی شود.

نکته بسیار مهم در حل تست آموزشی این است که هدف از حل تست آموزشی محک زدن نیست. هدف این نیست که ببینید چقدر مطلب را یاد گرفته اید. هدف اصلی این است که وضعیت درسی شما بهبود پیدا کند. با حل تست آموزشی فقط و فقط قصد داریم نکات بیشتری را یاد بگیرید.

نکته مهم دیگر آن است که تست آموزشی را باید دانه به دانه حل کرد و تک به تک آن ها را تحلیل کرد. حل تست ها به صورت دست جمعی جنبه آموزشی زیادی ندارد. همانطور که اشاره شد باید نکات تست ها را در یک دفتر یا در خلاصه درس یادداشت کنیم.

۱- تست تثبیتی

هدف از حل تست های تثبیتی این است که آموزش های انجام شده در ذهن تثبیت و پایدار شود و تسلط افزایش پیدا کند.به تست تثبیتی تست تسلط هم گفته می شود. یعنی اگر چند ماه بعد از آن مبحث مسئله یا تستی مطرح شد، باید بتوانیم آن را به راحتی حل کنیم و احساس فراموشی نداشته باشیم. در این مرحله تلفیقی از تست آموزشی و سنجشی را حل می کنیم. ولی بیشتر روی آموزش تاکید میکنیم. ما در حل تست آموزشی و تثبیتی، تست هایی را که نتوانسته ایم جواب دهیم یا غلط پاسخ داده ایم یا نکته دار می باشند را نشان دار میکنیم. تا در مراحل بعدی دوباره بررسی کنیم.

۲- تست ارزیابی یا سنجشی

به این صورت است که وقتی ما ۲/۳ تست ها را در یک مبحث کار کردیم. ۱/۳ تست باقی مانده را برای ارزیابی در نظر میگیریم. در این مرحله باید بتوانیم تسلط خود را روی آن مسئله بسنجیم. یک مجموعه تست را با زمان مشخص، معین میکنیم و از خود آزمون میگیریم. اگر از پاسخ برگ استفاده کنید خیلی بهتر است. نتیجه حل تست سنجشی این است که متوجه میشوید در کدام قسمت مشکل دارید و کدام قسمت را متوجه نشده اید. در این مرحله نیز سوالات غلط را نشان دار کنید. پس از حل تمام سوالات، پاسخنامه را بررسی کنید. به تست ارزیابی گاهی تست زماندار هم گفته می شود. در واقع تست ارزیابی اگر زمانش مشخص و محدود باشد به آن تست زمان دار گفته می شود.

۳- تست زمان دار و جمع بندی

در این مرحله هم بصورت زمان دار تست کار میکنیم هم از آن برای تثبیت و آموزش استفاده میکنیم. از خلاصه نویسی و حاشیه نویسی ها استفاده میکنیم و مطلب مورد نظر را مرور میکنیم. اولویت با تست های نشان دار است آنها را به صورت آزمون از خود میگیریم و بررسی میکنیم. حل تست جمع بندی در آخرین مراحل مطالعه و در مه های پایانی انجام می شود.

صحبت پایانی

می توان گفت اولین باری که یک مبحث مطالعه می شود تست آن تست آموزشی است. بار دوم تست باز هم آموزشی است و ممکن است تثبیتی هم باشد. از بار سوم به بعد تست ها بیشتر جنبه تثبیتی و تسلط پیدا می کنند. بار چهارم اگر وارد دوماه پایانی نشده باشد جنبه تسلط و تثبیتی دارد. در ماه پایانی یا حداقل ۴۵ روز پایانی باید تست های ارزیابی و جمع بندی و زمان دار حل کرد.

پیج اینستاگرام :
konkur.info.official

آریان حیدری کلاسینو
آریان حیدری کلاسینو
ثبت نام کلاسینو
ثبت نام کلاسینو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کنکور 1403 کلاسینو
کنکور 1403 کلاسینو
پیمایش به بالا
Scroll to Top