کنکور اینفو

بروزترین و برترین سایت کنکوری کشور

100 نکته برای قبولی در کنکور

صد نکته برای قبولی در کنکور

قبولی در کنکور سراسری یکی از آمال و آرزوهای دانش آموزان از گذشته تا امروز بوده است.
در سال های اخیر با توجه به تغییر عمده محتوای کنکور سراسری قبولی دانش آموزان دشوار تر شده است.
اما با رعایت نکات کوچک اما مهم در زمینه های درسی و انگیزشی می توانید آزمون سراسری را به اتفاقی لذت بخش در طول زندگی خود بدل کنید.

مطالعه ۱۰۰ نکته برای قبولی در کنکور به شما کمک می کند تا مسیر ساده تری برای تحقق رویاهای خود داشته باشید.

۱. در وقت مطالعه و یا یادداشت برداری، نور باید از سمت راست باشد و اگر نور ملایمی هم از پشت بتابد، بهتر است.

۲. به هنگام غروب و به طور کلی در نور کم هرگز مطالعه نکنید.

۳. با شکم پر و معده ی لبریز هیچ وقت مطالعه نکنید زیرا در آن زمان تمام گردش خون حول محور معده میچرخد و گردش خون لازم برای گیرایی مغز و حافظه شما وجود ندارد.

۴. قبل از خواندن هر یک از کتاب ها و منابع آزمون، چنانچه غلطنامه داشته باشد، اول غلط ها را تصحیح کنید. بعدا مطالعه را شروع کنید.

۵. اگر باز ضمن مطالعه به غلط های چاپی برخورد کردید می توانید آن ها را در کاغذ جداگانه ای یادداشت کنید.

۶. در زمان مطالعه از یک خط بر (مداد یا انگشت سبابه) استفاده کنید تا چشم شما در متن دچار سرگردانی نشود.

۷.مطالب مهم را هایلایت کنید تا برای در مطالعه مجدد تاکید بیشتری بر آن ها داشته باشید.

۸. پس از مطالعه کامل یک متن برگردید و نکات مهم و هایلایت شده را مجددا مطالعه کنید تا با تکرار چند باره آن ها را به حافظه بلند مدت خود منتقل کنید.

۹. اگر مطلبی را مطالعه می کنید که پیش از آن در آزمون های آزمایشی با آن روبرو شده اید آن را ستاره دار کنید تا با تاکید دوچندان آن را مرور کنید.

۱۰. دفتری مخصوص داشته باشید. فراموش نکنید که دفتر یادداشت شما حتما باید فهرستی گویا داشته باشد تا در مواقع مراجعه و چند روز مانده به آزمون، به آسانی و بدون کمترین وقت گیری، بتوانید از آن بهره گیری نمایید.

۱۱. سعی کنید حتما قسمت هایی را که از نظر ظاهری از سایر متن متفاوت کرده اید، در آن دفتر مخصوص یادداشت کنید که برای همیشه داشته باشید و برای مرور در روزهای پایانی مانده به آزمون برای پیدا کردن آن دچار اتلاف زمان و سرگردانی نشوید.

۱۲. فراموش نکنید، اگر مطلبی را (هرچند کوتاه) خواستید یادداشت کنید، با ذکر شماره صفحه/ نام کتاب یا جزوه یادداشت کنید.

۱۳. در دفتر یادداشت خود، تاریخ مطالعه ی منبع را بنویسید تا در مرور های بعدی به شما کمک کنید.

۱۴. در زمان مطالعه محیط اطراف شما باید کاملا آرام باشد. هر گونه آلودگی صوتی ذهن شما را آشفته می کند.

۱۵. پس از چند دقیقه (حداکثر ۱۵ دقیقه) مطالعه، سربلند کنید و نسبت به آنچه که خوانده اید و درک کرده اید بیندیشید.

۱۶. اگر چشمانتان از مطالعه خسته شده سعی کنید برای چند دقیقه هم که شده مطالعه را کنار بگذارید و به کار دیگری بپردازید.

۱۷. مواظب باشید فاصله ی کتاب با چشمان شما در حد معین (سی سانتی متر) باشد، نه کمتر و نه بیشتر.

۱۸. اگر در حال مطالعه نشسته اید، بدانید که پشت شما نباید خم باشد و هیچگاه در حالت خمیدگی نباید کتاب بخوانید. شما می توانید با گذاشتن بالشی در پشت سر، مطالعه راحتی بکنید (حالتی که در ان درس می خوانید با میزان یادگیری شما رابطه مستقیم دارد).

۱۹. زمانی که از نظر جسمانی / روحی و روانی در بهترین و سرحال ترین حالت بودید شروع به مطالعه کنید تا ذهن شما بدون کوچکترین دغدغه ای به پردازش مباحث مورد مطالعه شما بپردازد.

۲۰. از مطالعه پراکنده خودداری کنید.

۲۱. پاورقی / بیشتر بدانید / تمرین های کتاب درسی هریک می توانند حاوی نکات بسیار مهمی باشند که توجه طراحان سوال کنکور را به خود جلب می کنند.

۲۲. پیش از مطالعه مطلب جدید از هر درس مبحث جلسه گذشته از همان درس را یک دور مرور کنید.

۲۳. اگر در حین مطالعه با مفهومی مواجه شدید که درست یاد نگرفته اید آن را علامت گذاری و از مدرس آن سوال کنید.

۲۴. اگر با کلمه ای مواجه شدید که معنای آن را نمی دانستید با استفاده از کلمات قبل و بعد متن اصلی آن را ترجمه کنید.

۲۵. مواظب باشید در حال حرکت از هر نوع مطالعه ای و یا نوشتن خودداری کامل کنید. یکی از پزشکان حاذق می گفت: ضرر مطالعه در حین حرکت، برای چشم بیشتر است تا آچاری در داخل چشم کنیم و آن را در محوطه ی چشم بگردانیم!

۲۶. در زمان مطالعه خلاصه نویسی کنید. خلاصه نویسی به معنای برداشت شما از متن اصلی با استفاده از کوتاهترین جملات است. توجه داشته باشید که خلاصه نویسی شما باید همان مفهوم متن اصلی را منتقل کند و نباید دست خوش تغییرات اساسی شود.

برای مطالعه روش های خلاصه نویسی کلیک کنید

۲۷. مطالب انتخابی و یادداشت شده ای را که در دفتر مخصوص جای داده اید، پایان ماه، لااقل یک مرتبه، مرور و مطالعه کنید تا دچار فراموشی نشوید.

۲۸. برای انتخاب منابع آزمون، با هر کسی مشورت نکنید و از هر کسی کمک نگیرید. برای دسترسی به بهترین منابع حتما با افراد موفق در این زمینه مشورت کنید.

۲۹. مطالعه تجربیات رتبه های برتر به شما کمک می کند تا مسیر موفقیت را با سرعت بیشتری طی کنید.

۳۰. از تعدد منابع کمک آموزشی خودداری کنید. بهتر است در کنار کتاب درسی خود از تنها یک منبع کمک اموزشی استفاده کنید تا دچار سرگردانی نشوید.

۳۱. به هنگام مطالعه، از انعکاس تند نور بر روی کاغذ سفید کتاب حتما پرهیز کنید تا چشمی خسته نداشته باشید.

۳۲. آنچه را که مطالعه می کنید بکار ببرید تا در حافظه بلند مدت شما تثبیت شود. آموزش آنچه بلد هستید به دیگران سبب تقویت حافظه شما می شود.

۳۳. از جزوات و منابع رتبه های برتر کمک بگیرید.

۳۴. تا زمانی یک یک مفهوم را به طور کامل یاد نگرفته اید به سراغ یادگیری مطالب جدید نروید.

۳۵. مطالعه کردن با عجله و سطحی که تمام فکر و وقت متوجه آن نباشد، جز اتلاف زمان دستاورد دیگری ندارد.
کتابی را که پیش روی خود دارید با علاقه و انگیزه مطالعه کنید و سعی کنید تا تمام دقت و تمرکز خود را معطوف به مبحث مورد نظر کنید. زیرا فقط زمانی مغز شما می تواند مطالب جدید را پردازش کند که ان ها را درک کرده باشد.

۳۶. در دورانی که درس می خوانید توجه ویژه به تغذیه خود داشته باشید تا سطح انرژی شما در حین مطالعه دچار افت نشود.

۳۷. تا آن اندازه موضوع مطالعه را بخوانید که احساس خستگی نکنید و تا آن اندازه خواندن را ادامه دهید که بتوانید بدون هیچ زحمت و فشاری مفاهیم را درک کنید.

۳۸. میزان ساعات مطالعه برای نتیجه گرفتن در آزمون بسیار حائز اهمیت است، اما این که داوطلبی اصرار به تعداد ساعت معینی داشته باشد، شاید از لحاظ کمی مفید باشد اما امکان دارد کیفیت مطالعه را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل توصیه می شود که ابتدا انگیزه/ رغبت/ لذت در مطالعه ایجاد شود و سپس به تناسب ایجاد چنین موقعیتی ساعت مطالعه خود به خود افزایش می یابد.

۳۹. صحیح ترین روش جهت تسهیل و تسریع امر یادگیری و تثبیت آن چه مطالعه کردی تکرار و تمرین مداوم است.

۴۰. تکنیک های مدیریت زمان در آزمون را یاد بگیرید تا بتوانید در زمان استاندارد از دانش و توانایی های حل مسئله خود استفاده کنید.

برای مطالعه تکنیک های مدیریت زمان در آزمون کلیک کنید

۴۱. در آزمون های آزمایشی شرکت کنید تا علاوه بر قرار گرفتن در شرایط مشابه با کنکور سراسری با تیپ بندی و انواع سوالات هر درس آشنا شوید.

۴۲. به دور از هرگونه استرس درس بخوانید. توجه داشته باشید که استرس فقط تاثیر منفی در عملکرد شما دارد و کوچکترینن کمکی به ارتقا سطح تحصیلی شما نمی کند.

۴۳. گاهى داوطلبانی كه از اضطراب آزمون رنج میبرند، افكارى منفى و اغلب غير واقعى از خود دارند ؛ خود را فردى شايسته نمى دانند و به شدّت از شكست مى ترسند. اين افراد بايد نقاط مثبت خويش را فهرست كنند و نقاط قوت خويش را پيشرو بگذارند. هنگامى كه شخص آزمون مى دهد، داشتن احساس و تفكّرِ مثبت و خوش بينانه مى تواند موجب كاميابى اش شود. در واقع اين اضطراب نيست كه به طور مستقيم به ضعف عملكرد و نمره پايين فرد در آزمون مى انجامد، بلكه سبب اصلى شكست، افكار نامربوطى است كه اضطراب به ارمغان مى آورد.

۴۴. به هیچ عنوان اجازه ندهید افکار مزاحم مانع از یادگیری و پیشرفت شما شوند. پیش از شروع مطالعه افکار مزاحم را روی برگه ای منتقل کنید تا در فرصت های دیگری به آن ها بپردازید. توجه داشته باشید که در حین مطالعه به تمام ظرفیت ذهن خود برای فهم مطالب نیاز دارید.

۴۵. اجازه ندهید، انتظارات و توقعات، چشم و هم چشمى ها و تشديد آن توسط مراكز آموزشى و جامعه و خانواده باعث اضطراب و دست کشیدن شما از آرزوهایتان شود. شما تمام تلاشتان برای قبولی در این آزمون را بکنید، در حدی که از خودتان راضی باشید.

۴۶. گاه مطالب را خوب مطالعه كرده ايم، اما متن سؤال كمى مبهم است. سعى كنيد سؤال را بفهميد و دچار قضاوت زود هنگام نشويد. زيرا « فهم پرسش، نصف جواب است».

۴۷. روش پس ختام را در مورد هر درس انجام دهید. نام این روش متشکل از حروف اول شش مرحله آن است. ۱- پیش خوانی، ۲- سوال طرح کردن از هر مطلب، ۳- خواندن به قصد یافتن جواب سوال ها، ۴- تفکر، ۵- از حفظ گفتن، ۶- مرور کردن.

۴۸. مطالب خوانده شده هر متن را به مطالبی که از پیش در ذهنمان در خصوص همان مطلب مربوط است، نسبت دهیم.

۴۹. برای مطالعه هر درس از روش مطالعه اختصاصی و متناسب با همان درس استفاده کنید.

۵۰. اگر با متنی مواجه می شوید که از نظر نگارشی و معانی لغت غیر قابل درک است ابتدا این متن را به متنی روان و قابل فهم با استفاده از کلمات عامیانه در آورید سپس آن را مطالعه کنید.

۵۱. قدرت تمرکز خود را با استفاده از روش های ویژه برای این کار افزایش دهید.

برای مطالعه تکنیک های افزایش تمرکز کلیک کنید

۵۲. برای آشنایی با تیپ بندی سوالات کنکور و حل انواع تست های کنکوری آزمون های حداقل ۵ سال گذشته داخل و خارج از کشور را پاسخ دهید.

۵۳. برخی از داوطلبان، مطالب را با صدای بلند می خوانند و به نظر خود بهتر یاد می گیرند، ولی این روش اتلاف انرژی و در نتیجه خستگی زود هنگام در پی دارد.

۵۴. زمان یادگیری بسیار مهم است. این زمان باید متناسب با شرایط فیزیکی خاص هر فرد تنظیم گردد و در برنامه ی ساعت بندی شده لحاظ شود. ولی به طور کلی، ساعات اولیه ی روز، بهترین زمان مطالعه و یادگیری است.

۵۵. به منظور استفاده بهینه از قوه ی یادگیری سه امر، هدف، اراده و برنامه را در نظر گرفته و به آن عمل کنید. با خود عهد کنید که به هدف مشخصتان، که همان قبولی در آزمون سراسری است، برسید و با برنامه ریزی منظم و دقیق، فعالیت ها را انجام دهید. بدین منظور جدولی تدوین نموده و در یک ستون ایام هفته و در ستون دیگر ساعات شبانه روز را یادداشت کنید و تمام فعالیت ها را متناسب با زمان خاص خود در جدول نوشته و سعی کنید طبق جدول عمل کنید.

۵۶. کاهش اشتغالات ذهنی، تمرین و تکرار مطلب، تغذیه مناسب، ورزش و داشتن تفریح مناسب، یاد خدا و داشتن خواب به اندازه کافی در جلوگیری از فراموشی و تقویت حافظه موثر و مفید است.

۵۷. در برنامه ریزی درسی تان به ضریب درس ها، حجم مطالب هر درس و البته به توانایی خودتان در آن درس توجه کنید.

۵۸. در دروسی که ضعف بیشتری دارید از منابع کمک آموزشی جامع مورد استفاده رتبه های برتر در سال های گذشته استفاده کنید.

۵۹. قبل از آزمون درباره تعداد و چگونگی پذیرش رشته ها و دانشگاه های مورد علاقه خود تحقیق کنید.

۶۰. هر درس را متناسب با ساختار آن یاد بگیرید (دروس حفظی را حفظ کنید/ دروس محاسباتی را تکرار و تمرین کنید/ دروس مفهومی را درک کنید).

۶۱. با شرکت در ازمون های آزمایشی با تله های تستی در آزمون ها آشنا شوید.

۶۲. در آزمون سراسری صورت سوال را کامل و با دقت مطالعه کنید تا بتوانید از داده های آن بهترین استفاده را در راستای حل سوال داشته باشید.

۶۳. هنر آزمون دادن را بلد باشید. به یاد داشته باشید که حتی نفر اول کنکور نیز به تمام سوالات پاسخ نداده است. تفاوت او با سایر داوطلبان در تعداد سوالات درست است.

۶۴. بهترین منبع برای دوران مرور و جمع بندی خلاصه نویسی هایی است که در ایام مطالعه انجام دادید.
خلاصه نویسی های شما درک شما در قالب جملات کوتاهی است که مفاهیم را منتقل می کند. مطالعه آن ها نیز مانع از اتلاف زمان شما می شود.

۶۵. برای شروع هیچوقت دیر نیست اگر تلاش مضاعف و انگیزه داشته باشید.

۶۶. سوالات کنکور به صورت تستی است پس برای داشتن عملکرد بهتر تکنیک های تست زنی در زمان کوتاه را فراگیرید.

۶۷. برای به خاطر سپردن بعضی از مفاهیم می توانید از تکنیک های رمز گذاری شده استفاده کنید ( تاریخ ادبیات در درس ادبیات فارسی / عناصر جدول تناوبی عناصر).

۶۸. وسواس مطالعاتی داشته باشید. تکرار جندیدن باره و بی هدف یک مطلب و توجه زیاد به جزییات آن وسواس مطالعاتی است که فقط و فقط سبب اتلاف زمان ارزشمند شما می شود.

۶۹. مباحث ترکیبی هر درس را در کنار هم یادداشت کنید تا به صورت جامع بر آن مفهوم مسلط شوید (برای مثال مفاهیم تابع سه سال).

۷۰. برای فهم بهتر یک متن کلید واژه های آن را استخراج و بین آن ها ارتباط برقرار کنید.

۷۱. توانمندی های خود را باور داشته باشید و با خود تکرار کنید که شما بهترین هستید.

۷۲. خود را در معرض اخبار نا امید کننده مرتبط و غیر مرتبط با کنکور سراسری قرار ندهید.

۷۳. اگر در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید یک روز پس از آزمون را به تحلیل سوالات آن اختصاص دهید تا نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنید.

۷۴. دروس فرار مانند دروس عمومی که کاملا حفظی هستند را در فواصل زمانی منظم و از پیش تعیین شده مرور کنید.

۷۵. تمرین های کتاب درسی را با دقت حل کنید. حل تمرین های تشریحی در فهم بهتر مطالب به شما کمک می کنند.

۷۶. تست های طبقه بندی شده حل کنید (ساده/ متوسط/دشوار).

۷۷. خود را با هم کلاسی های خود مقایسه نکنید. هر فردی دارای توانایی های منحصر به فردی است که فقط کافی است آن ها را از حالت بالقوه به توانایی های بالفعل خود تبدیل کند.

۷۸. در فاصله دو ماه به آزمون حتما تست های زمان دار متناسب با زمان های استاندارد کنکور سراسری حل کنید.

۷۹. شب آزمون، از مطالعه ی جدی خودداری کنید.تا کنون هر چه آموخته اید کافیست. مطلب جدیدی نخوانید.

۸۰. شب آزمون بهتر است از مشاجرات خانوادگی، رفت و آمدهای فراوان، حضور در مکان های شلوغ و پر سروصدا، ديدن و يا شنيدن بيش از حد برنامه های تلويزيونی و ساير عواملی که موجب اتلاف وقت و تشويش خاطر می شوند پرهيز شود.

۸۱. شب آزمون، سعی کنید خواب کافی و استراحت لازم را داشته باشید تا با آمادگی جسمی و روحی مناسب در جلسه حضور یابید.

۸۲. صبح آزمون، حتما صبحانه ی کامل میل فرمایید و به گونه ای از خانه خارج شوید که نیم ساعت قبل از شروع آزمون، در محل آزمون باشید.

۸۳. داوطلبانی که در آزمون های دوره های پیشین شکست خورده اند، به یاد داشته باشند، یکی از موثرترین راه های اشتباه نکردن، اشتباه کردن است. دلیل اشتباهات خود را دریابند و آن ها را بر طرف نموده و به شکست همانند فرصتی دوباره برای یادگیری، نگاه کنید.

۸۴. همیشه با افراد موفق و پذیرفته شدگان دوره های قبل، زمانی مشورت کنید که مطمئن باشید، نیت آن ها خیر است و راهنمایی های آن ها شما را از برنامه ی زندگی شخصی تان دور نمی کند و برای شخص شما هم می تواند کارساز باشد.

۸۵. روزهای باقی مانده به آزمون، مشورت، مقایسه، افسوس، استرس، مطالعه ی منابع جدید، افزایش ناگهانی ساعت مطالعه و هر کاری که منجر به تضعیف قوای روحی و جسمی شما شود، در قبولی آزمون، کارساز نیست.

۸۶. مهم ترین کاری که خانواده های داوطلبان می توانند در حق آن ها انجام دهند فراهم کردن محیطی آرام و دادن روحیه است.

۸۷. اگر برای بار چندم است که در کنکور سراسری شرکت می کنید روز آزمون هرگز شکست های پیشین خود را مرور نکنید.

۸۸. به یاد داشته باشید که سوالات کنکور سراسری در سه سطح ساده/ متوسط/ دشوار طرح می شود پس با دیدن اولین سوال دشوار روحیه خود را از دست ندهید.

۸۹. پیش از شروع آزمون یک نفس عمیق بکشید و با خود تکرار کنید شما تمام تلاش خود را برای بهترین عملکرد خود انجام دادید.

۹۰. در جلسه آزمون حتما چند عدد خرما و یک بطری آب همراه خود داشته باشید.

۹۱. در حین برگزاری آزمون سراسری تمام حواس خود را معطوف به پاسخنامه و زمان خود کنید و از توجه به موارد بی اهمیت مانند عملکرد سایر داوطلبان خودداری کنید.

۹۲. پیش از آزمون از اهمیت هر درس در کنکور سراسری آگاه شوید تا در صورت کمبود زمان در آزمون بر اساس اولویت بندی سوالات را پاسخ دهید.

۹۳. توجه داشته باشید که کنکور سراسری دارای نمره منفی است پس فقط سوالاتی را که از درستی پاسخ آن اطمینان دارید جواب دهید.

۹۴. در ماه پایانی منتھی به آزمون تنھا جزوه نوشته شده که خودتان در طی مطالعه دروس، خلاصه مطالب و نکات مھم را در آن یاددشت نموده اید مطالعه نمایید.

۹۵. متاسفانه یکی از مواردی که باعث نتیجه نگرفتن داوطلبان علیرغم مطالعه زیاد می باشد عدم سرعت در تست زنی و متعاقب آن کم آوردن وقت در جلسه آزمون می باشد. برای این منظور توصیه می گردد حداقل چندین بار خود را در موقعیت آزمون قرار داده و سرعت خود را با زمانی که برای آزمون داده می شود بسنجید و در صورت مشاھده ضعف آن را بر طرف کنید.

۹۶. در هفته پایانی مانده تا کنکور سراسری به هیچ وجه مطلب جدیدی مطالعه نکنید. اجازه دهید یک هفته پایانی زمانی برای تثبیت مطالب و ریکاوری ذهنی شما باشد.

۹۷. مشکلات زندگی برای همه هست. کسی نیست که هیچ مشکل و دغدغه ای نداشته باشد. سعی کنید درگیری های فکری و محیطی شما را نا امید نکنند و از انگیزه ی شما برای قبولی در آزمون سراسری نکاهند. روزی تمام مشکلات تمام می شود و شما اندوه لحظاتی را که از دست دادید را خواهید خورد. لحظاتی که به مطالعه می پردازید به خود یادآور شوید، الان هنگام مطالعه است و اگر در مراحل دیگر زندگی چنان توفیقی نیافتم حداقل باید اینکار را به پایان برسانم.

۹۸. با مطالعه متن های انگیزشی سعی کنید انگیزه خود را برای شرکت در آزمون در بالترین سطح ممکن قرار دهید.

۹۹. هیچ موسسه‌ای نمی‌تواند شما را در آزمون موفق کند، تنها و تنها خود شما هستین که می‌توانید با دقت و پشتکار و ذکاوت خود پیروز شوید و موسسات تنها می‌توانند مشوق و راهنمای شما باشند.

۱۰۰. اینکه چند ساعت در روز مطالعه کنید و چه زمانی باید برای آزمون، شروع به مطالعه کنید، کاملا وابسته به زمان شما و بنیه ی علمی شما دارد. اگر دغدغه های روزانه ی شما زیاد است و در روز بیشتر از ۲ ساعت نمی توانید زمان بگذارید، مطالعه برای آزمون را زودتر شروع کنید. یعنی حداقل نیاز به ۶ ماه مطالعه ی روزانه دارید.

باور داشته باشید، راه رسیدن به خواسته هایتان، عزم و اراده خودتان است.

پیج اینستاگرام :
konkur.info.official

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top