بروزترین و برترین سایت کنکوری کشور

آخرین اخبار کنکور

خبر های داغ کنکور
آخرین مقالات
آزمون های آزمایشی
روش مطالعه آمار و احتمال

روش مطالعه آمار و احتمال

اکثر داوطلبان کنکور ریاضی، به‌خاطر حجم زیاد سوالات ریاضی از تست‌های آن کلافه می‌شوند؛ اما این داستان برای تست‌های درس آمار و احتمال صادق نیست! سوالات این درس و به طور کلی موضوع و مفهوم آن به گونه‌ای است که درس خواندن را برای داوطلبان شیرین می‌کند. پس با این شرایط اگر از روش مطالعه آمار و احتمال کنکور ریاضی با خبر باشید، به سادگی می‌توانید از پس سوالات این درس بربیایید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد چگونگی شیوه خواندن درس آمار و احتمال کنکور ریاضی باخبر شوید.

آمار و احتمال

درس‌هایی که به عنوان زیرمجموعه درس ریاضی در کنکور حاضر می‌شوند، تاثیر زیادی روی نتایج نهایی داوطلبان دارند. شاید تعداد سوالات درس آمار و احتمال در کنکور آنقدر زیاد نباشد اما همین سوالات با ضریب ۴ برای زیرگروه‌های یک و دو و ضریب ۳ برای زیرگروه سه، تاثیر بسیار زیادی روی درصد نهایی داوطلبان در کارنامه کنکور خواهد داشت

شناخت کلی آمار و احتمال

فصل اول، استدلال ریاضی

اصول و پایه این مبحث استدلالات ریاضی هستند که باید با تمرین زیاد ابتدا مفاهیمی که در مباحث وجود دارند را تشخیص بدهند که هر کدام از سوالات یا مسائلی که عنوان شده با چه فرمول و استدلالی حل خواهد شد.
انواع استدلالات رضی عبارتند از: قضایای شرطی شده / اثبات برگشتی/ برهان خلف / استدلال ریاضی / مثال نقض استدلال استنتاجی / استدلال تعمیم یافته / درک شهودی / استدلال تمثیلی / استدلال استقرایی / اصل لانه کبوتری و … مجموعه استدلالاتی هستن که میبایست هر داوطلبی مسلط باشد و بداند بر اساس هر کدام از این مسائل و سوالات کنکوری چه استدلالاتی را شامل میشود تا به پاسخ برسیم.

فصل دوم، مجموعه ضرب دکارتی و رابطه

مطالعه جبر و احتمال های ریاضی عضویت و جزئیات و موارد دیگر را از اولا در این درس داوطلب با مبحث مجموعه آشنایی پیدا می کند و فعالیت مجموعه ها ارزیابی می کند و ضمنا موضوعاتی چون رابطه در مجموعه ها نیز عنوان خواهد شد هم چنین مسائلی چون ضرب دو مجموعه در یکدیگر که از مباحث مطرح شده در ضرب دکارتی می باشد .
پس از این ها که دانش آموز مسلط به مباحث شد، روابط ریاضی مطرح میشود و باید برای این که سوالات کنکوری را بتواند حل کند لازم است که روابط ریاضی را ارزیابی و تجزیه و تحلیل کند.

فصل سوم، احتمال و پدیده‌های تصادفی

مبحثی که مورد علاقه دانش آموزان و حتی غیره است، پیش بینی کردن اتفاقاتی است که قابل پیش بینی نیستند، که در این فصل بحث میشود. برای شروع مطالعه باید پدیده های تصادفی رو از پدیده های غیر تصادفی تشخیص بدهید و وجه تمایزش را بدانید.
موضوع مهمی که در این مبحث مطالعاتی وجود دارد این است که میتوانیم پیشامدهای مستقل و وابسته و پدیده هایی که تصادفی پیوسته و گسسته هستند را با روابط و قواعد ریاضی مشخص کنیم.

فصل چهارم، احتمال

اندازه‌گیری شانس، پایه و اساس این فصل احتمالات است، که پیش زمینه مطالعاتش فصل قبلی است. این فصل شاید ظاهری سخت در تست¬ها داشته باشد اما با تمرین زیاد میتوانید سرعت و دقت تست زنیتان را بالا ببرید.

چند نکته مهم

  1. برای به دست آوردن مهارت در درس آمار، باید بسیار تمرین کنید و نمونه سوال حل کنید.
  2. محاسبات آمار، حجم زیادی دارند. بنابراین نهایت دقت خود را در حل سوالات محاسباتی به کار ببرید.
  3. برای کنکور از همان مقطع پایه ای خود شروع به حل تست در درس آمار کنید. بنابراین حل تست های زمان بر را فراموش نکنید.
  4. مطالعه آمار را به آخر سال موکول نکنید. زیرا ممکن است هنگام مطالعه آن با مشکلات زیادی رو به رو شوید و در آن زمان معلم در درسترس شما نخواهد بود.
  5. شرط پاسخگویی کامل به سوالات درس آمار، تسلط کافی روی موضوع است.
  6. تست ها و سوالهای درس آمار ممکن است در ظاهر بسیار سخت و وقت گیر باشد، اما هنگام پاسخگویی به آن متوجه می شوید که پرسش به راحتی حل می شود.
  7. دانش آموزان کنکوری به این نکته توجه کنند که سوال درس آمار را به دلیل ظاهر سخت آن حذف نکنند. زیرا در نگاه اول آن را سخت می بینید، اما با داشتن تسلط کافی روی موضوع به راحتی می توانید به آنها پاسخ دهید.

بودجه بندی درس آمار و احتمال

از این درس ۷ تست در کنکور رشته ریاضی خواهید دید؛ البته ممکن است این تعداد کمی تغییر پیدا کند اما به طور معمول ۷ سوال از آمار و احتمال در کنکور ریاضی مطرح می‌شود. این ۷ سوال بر اساس جدول زیر بین مباحث مختلف درس ریاضی پراکنده می‌شوند:

مبحثتعداد تست
مبانی ریاضی۳
احتمال۲
آمار توصیفی۲
آمار استنباطی۰

روش مطالعه آمار و احتمال

برای یادگیری اصولی این درس بهتر است طبق مراحل زیر پیش بروید:

۱- در قدم اول متن هر درس را مطالعه کنید. نکته‌های مهمی که در متن با آن‌ها روبه‌رو می‌شوید را علامت‌گذاری کنید.

۲- تمرین‌های موجود در کتاب درسی را حل کنید تا مطالبی که مطالعه کرده‌اید همراه با تمرین در ذهن‌تان تثبیت شوند. هیچ اشکالی ندارد اگر این تمرین‌ها را اشتباه حل کنید؛ همین اشتباهات باعث می‌شود کم کم اشکالات و نواقص تحصیلی خود را برطرف کنید.

۳- بعد این که به قدر کافی با سوالات تشریحی دست و پنجه نرم کردید، سراغ سوالات تستی بروید. بعد از مطالعه هر مبحث حل تست‌های آموزشی آن را شروع کنید تا قلق سوالات تستی را هم در دست بگیرید. تا جایی که امکان دارد بدون نگاه کردن به پاسخنامه به جواب نهایی برسید.

۴- وقتی با کمک سوالات آموزشی مفاهیم تستی مربوط به این درس را به خوبی یاد گرفتید، تست‌های زمان‌دار کنکوری حل کنید. یادتان باشد که سر جلسه کنکور زمان زیادی برای پیدا کردن جواب سوالات ندارید؛ پس روی سرعت تست زدن خود حسابی تمرین کنید. سوالاتی که اشتباه حل کرده‌ اید و یا بی‌ جواب باقی گذاشته‌ اید را علامت‌گذاری کنید. حتی اگر همین یک مورد از نکات مربوط به شیوه خواندن درس آمار و احتمال کنکور ریاضی را اجرا کنید، مطالعه مفهومی را آموزش دیده‌ اید و قطعاً نتیجه خوبی از پیاده‌سازی آن خواهید گرفت.

۵- پاسخنامه سوالاتی که حل کرده بودید را خوب بررسی کنید تا کوتاه‌ترین و سریع‌ترین راه‌حل‌ها را برای رسیدن به جواب درست یاد بگیرید.

۶- از منابع مناسب برای حل تست استفاده کنید.

۷- برای مرور کردن هم می‌توانید از دو روش استفاده کنید: در حالت اول اگر چیزی از موضوع مبحث درسی یادتان نیست، یک نگاه کلی به کتاب و نکات مهمی که علامت زده‌اید بیاندازید و بعد سراغ تست زدن بروید؛ اما اگر مفاهیم درسی را به خاطر دارید، یکسره تست زدن را شروع کنید.

    سخن پایانی

    شاید با خود بگویید تعداد سوالات این درس در کنکور کم است و لزومی ندارد روی آن وقت بگذارید. اگر با رتبه برترهای کنکور صحبت کنید متوجه خواهید شد که آنها تست زنی اکثر دروس را از مقاطع پایه شروع کرده اند. بنابراین با اختصاص زمان کافی و حل تمرین می توانید روی تمام مباحث آمار مسلط شوید.

    پیج اینستاگرام :
    konkur.info.official

    به نظرت بهترین انتشارات برای کتاب زیست کنکور چیه؟

    نمایش نتیجه نظرسنجی

    Loading ... Loading …

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Scroll to Top