بروزترین و برترین سایت کنکوری کشور

آخرین اخبار کنکور

خبر های داغ کنکور
آخرین مقالات
آزمون های آزمایشی
بهترین زمان برای مطالعه

بهترین زمان برای مطالعه

چه ساعت هایی در طول شبانه روز بهترین زمان برای مطالعه محسوب می شوند؟ سوالی است که بیشتر مواقع برای دانش آموزان محصل و داوطلبان کنکور سراسری پیش می آید. در این نوشته به این سوال پاسخ داده و بهترین ساعات برای مطالعه دروس مفهومی و دروس محاسباتی را به شما معرفی می کنیم، با ما همراه باشید.

ساعت هایی که یادگیری مطالب برای فرد با بازدهی بالاتری صورت می گیرد به دو عامل اصلی بستگی دارد:

  • خواب
  • تغذیه

تاثیر خواب بر یادگیری دروس

پیش از هر توضیحی در رابطه با بهترین زمان برای یادگیری بهتر دروس، لازم است بدانید که بدن هر فرد، بر اساس ساعت خواب و بیدار شدن از خواب دارای سطح انرژی و توانمندی بدنی، تفاوت هایی دارد.

تحقیقات در چند سال اخیر نشان داده است به طول کلی افرادی که صبح زود یعنی پس از طلوع آفتاب بیدار می شوند و شب ها قبل از نیمه شب می خوابند، در طول روز سطح انرژی بیشتر و آمادگی ذهنی بالاتری نسبت به افرادی دارند که شب ها پس از نیمه شب خوابیده و در ساعات ظهر از خواب بیدار می شوند.

به دلیل تاثیر مستقیمی که خواب بر میزان یادگیری و به یادسپاری مطالب دارد، می توان گفت ساعات یادگیری مطالب رابطه مستقیم با ساعات خواب و بیداری فرد دارد.

تاثیر تغذیه بر یادگیری دروس

دومین عاملی که بر یادگیری دروس و ساعات مفید مطالعه تاثیر دارد، تغذیه می باشد.

منظور از تغذیه، وعده های غذایی اصلی یعنی صبحانه، ناهار و شام می باشد که میان وعده های کم حجم و مقوی می تواند بین هر وعده غذایی فرد باشد.

صبحانه اصلی ترین و مهم ترین وعده غذایی موثر بر یادگیری فرد محسوب می شود. چرا که فرد با خوردن مقدار کافی قند، منیزیم، فسفر، سوخت را برای ذهن خود آماده می کند. افراد بسیاری زیادی تجربه کرده اند که صبحانه نخورده و صبح زود مطالعه را آغاز کرده اند اما بازدهی چندان مطلوبی نداشته است. علت آن عدم داشتن مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز مغز می باشد که اگر دراز مدت این روش ادامه پیدا کند می تواند آسیب به بدن فرد وارد کند.

برای وعده ناهار بهتر است حجم غذا آنقدر زیاد نباشد که پس از خوردن غذا فرد احساس خوابالودگی کند و وعده شام نباید دیر خورده شود که فرد نتواند شب زود بخوابد.

به طور کلی برای وعده های ناهار و شام، بهتر است از خوردن غذاهای چرب و غذاهای کربوهیدات دار مثل سیب زمینی، برنج و … با حجم زیاد جلوگیری کنید.

همچنین توصیه می شود برای میان وعده حتما از تعداد کم مغزیجات مثل بادام، فندوق، گردو و … استفاده کنید.

بهترین ساعات یادگیری دروس چه زمانی است؟

اگر بخواهیم پیش فرض سبک زندگی افراد را با توجه به دو عامل تاثیر گذار بر میزان یادگیری یعنی خواب و تغذیه، نرمال در نظر بگیریم (فرد نرمال یعنی کسی که ۸ ساعت خواب را در طول شب دارد)، بهترین ساعت برای یادگیری و خواندن دروس محاسباتی ساعات اولیه صبح می باشد.

ذهن فرد از لحاظ بیولوژیکی در ساعات اولیه روز و پس از بیدار شدن، نیاز به تمرین هایی برای هشیاری بیشتر دارد، که دروس محاسباتی و تمرین هایی که نیاز به کار کردن با کاغذ و خودکار دارد، بهترین تمرین برای هشیاری ذهن و بهترین زمان برای یادگیری دروس محاسباتی محسوب می شود.

پس از مطالعه درس محاسباتی باید مدت زمان معینی برای استراحت در نظر گرفته شود تا ذهن بتواند مطالب خوانده شده را که در حافظه کوتاه مدت ذخیره شده است به حافظه بلند مدت منتقل کند.

در ساعات میانی روز یعنی پیش از ناهار، بهترین زمان برای مطالعه دروس مفهومی مانند زیست، شیمی، فلسفه، منطق، روانشناسی و … می باشد.

پس از ناهار، معمولا یک استراحت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه برای رفع خستگی کافی است و پس از آن بهترین زمان تمرین و تست زنی است.

مطالعه در شب

برخی دانش آموزان می گویند در طول شب تا صبح و به طور کلی در ساعات شب دروس را بهتر متوجه می شوند در حالیکه از لحاظ فیزیولوژیکی ثابت شده ذهن در ساعاتی که هوا تاریک می شود، سطح هشیاری نسبت به ساعات روز پایین تر آمده و یادسپاری مطالب کاهش می یابد، به همین دلیل مطالعه در شب توصیه نمی شود.

پیج اینستاگرام :
koknkur.info.official

به نظرت بهترین انتشارات برای کتاب زیست کنکور چیه؟

نمایش نتیجه نظرسنجی

Loading ... Loading …

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top